6 redenen voor videomarketing.

Lees hier het artikel over de redenen waarom videomarketing
een absolute must is voor groeiende en gevestigde ondernemingen.

Creëer vertouwen

Iedere persoon weet dat online video-sharing aan het boomen is. Denk maar aan Youtube, Facebook, Instagram verhalen, Tik Tok,…
Sociaal-netwerk actieve ondernemers merken op dat na het delen van een video, er veel meer reacties en betrokkenheid gegenereerd wordt dan na het delen van een foto of getypt bericht. Sociale netwerk sites en platformen boosten de meest gekeken video’s in nieuwsoverzichten wat op zich weer resulteert in een groter bereik.

De kracht van videomarketing is dus niet te onderschatten. Meer nog; ondernemingen MET videomarketing zien hun website bezoeken en verkoop aanzienlijk steigen. Het is, onder andere, om deze reden dat video momenteel de belangrijkste wijze is van communicatie met klanten. In tijden van Covid-maatregelen spreekt dit uiteraard voor zich. Met video kan de onderneming in contact blijven met de klant waardoor het vertrouwen blijft.

Een efficiënte boodschap

In een video van 30 seconden tot 1 minuut kan je heel wat informatie kwijt. Het is dan ook belangrijk om videomarketing kort te houden. Aangevuld met mooi beeldmateriaal en eventueel achtergrondmuziek wordt de kijker volledig ondergedompeld in uw verhaal of boodschap. In tegenstelling tot een foto met tekst leert de kijker u of uw onderneming op een efficiënte en leuke wijze kennen. Dit bouwt vertrouwen en zal mogelijks een kijker converteren tot een klant. Bestaande klanten zullen hun appreciatie tonen via “vind ik leuks”, het nalaten van een boodschap óf een nieuw bezoek bij uw locatie.

Immense conversie

Studie toonde aan dat 74% van personen welke een video bekeken over een bepaald product of dienst, het werkelijk kochten.
Dit komt doordat visie onze dominantste zintuig is. De interesse wordt sneller geprikkeld en indien de kijker een positief gevoel ervaart is de kans hoog (74%) dat deze overgaat tot aankoop of bezoek.

ROI (Return On Investment)

Professionele videomarketing is niet het meest eenvoudige of goedkoopste, maar 83% van de ondernemingen met videomarketing verklaren een sterke ROI te ervaren.
Het voordeel van professionele videomarketing is de kennis en know how om zo kort mogelijk en efficiënt uw boodschap te vertellen in een sterk audiovisueel geheel, waardoor de onderneming zich kan focussen op andere kerntaken.

Engageer de “luie kopers”

Video is een super eenvoudige manier om iets bij te leren, maar is ook eenvoudig te begrijpen. Niemand heeft tijd om teksten te lezen of een website volledig uit te spitten.
Het is hier dus belangrijk om niet enkel de ogen te prikkelen, maar ook de oren. Dit geeft een dubbel effect. Studio Rodriguez kan u helpen bepalen welke inhoudt zeker aan bod dient te komen.

Sociaal engagement

Leert de kijker iets uit de video? Dan zal deze snel geneigd zijn om deze video te delen.
Uw kijkers worden vervolgens uw adverteerders. Hoe vaker dit gebeurt, hoe meer vertrouwen en bereik gegenereerd wordt. Opnieuw zal dit resulteren in meer bezoeken en verkoop.

Testimonials

U heeft ongetwijfeld tevreden klanten en het zou fantastisch zijn als deze klanten op hun beurt vertellen over uw onderneming, dienst of product. Hiervoor bestaan testimonials.
Dit zijn korte video’s waar uw klant in beeld vertelt over zijn of haar ervaring met uw onderneming, product of dienst. Aangevuld met beelden van de uitgevoerde werken, product of dienst is een testimonial is als het ware mond-op-mond reclame via online kanalen en beelden. Hier hoeven we zelfs niet te vertellen hoe waardevol dit is.

Conclusie

Videomarketing is zonder enige verkoopspraat, een absolute must voor de gevestigde of groeiende ondernemer.
Doet u reeds aan videomarketing? Fantastisch, u kent ongetwijfeld de positieve effecten, maar misschien heeft u nog niet gedacht aan testimonials?

U wil een poging wagen, maar weet niet waar te beginnen? Neem dan vrijblijvend contact.
De ene onderneming is de andere niet en u zal de persoonlijke aanpak, tips en adviezen van Studio Rodriguez ongetwijfeld appreciëren. Zo bespreken we een oplossing op maat en voor ieder budget!

Gratis offerte

Vervolledig het formulier met voldoende informatie zodat we u een gerichte offerte kunnen toesturen.

    Ik heb interesse in:
    ProductfotografieModefotografieeCommerce/webshop fotografieProduct- bedrijfsbranding fotografiePortret fotografieFood fotografieVideomarketingWebdesign